در صنعت عایق کاری، قیر به عنوان یک محصول قدیمی همچنان کاربرد بالایی دارد و در خیلی از موارد بدون رقیب می باشد. این محصول با توجه به کاربرد هدف، شرایط حمل و نقل و وضعیت آب و هوایی که قرار است استفاده شود با درجه نفوذ متفاوت تولید می شود و به صورت فله، بشکه ای، تانکر و .. عرضه می شود. قیر بشکه ای بخاطر راحتی حمل در مقیاس کم، قابلیت نگهداری در انبار، امکان عرضه به صورت جزیی و … طرفداران خود را دارد و در صنعت هایی با مصارف کم مانند ساختمان سازی، عایق استخر، عایق کاری محدود، ترمیم آسفالت و … استفاده می شود. قیرهای بشکه ای دارای درجه نفوذی در محدوده ۷۰-۶۰ می باشند. قبل از خرید و استفاده از این قیر نیاز است اطلاعاتی در مورد شرایط کاری آن، دمای استفاده، درجه حرارت نرم شوندگی و … داشته باشیم.
قیر بشکه ای چیست؟
دسته ای از قیرهای تولیدی که با نام قیر شل یا دما پایین نیز معرفی می شوند، قیرهای بشکه ای هستند. برای تولید این نوع قیر، وکیوک باتوم در برج های خلاء در معرض هوا دهی قرار می گیرد. محصول تولید شده برای حمل و جابجایی درون بشکه ( حلب) یا تانکر ریخته می شود. درجه نفوذ قیر بشکه ای ۷۰-۶۰ صدم میلی متر می باشد. قیر بشکه ای در دمای ۵۰ الی ۵۵ درجه نرم و روان می گردد.
از ویژگی های ظاهری قیر بشکه ای می توان به نرمی و روان بودن آن اشاره کرد. این نوع قیر نسبتا شل است و در شرایط آب و هوایی بسیار گرم، دچار افت بازدهی می شود و ممکن است در اثر نرم شدن کیفیت عایق کاری کم شود.
انواع قیر بشکه ای
قیرهای بشکه ای متناسب با مواد اولیه و فرآیند تولید در دو گروه اصلی قرار می گیرند:
- قیر معدنی ( طبیعی)
- قیر پالوده ( نفتی )
قیرهای طبیعی برای کاربردهای تحت فشار و عایق مانند آسفالت کردن، آب بندی کردن و … دوام بیشتری نسبت به قیرهای نفتی دارند. قیرهای نفتی طی فرآیند تولید از مشتقات نفت بدست می آیند که خود چند نوع دارند :
- قیر نفتی خالص: همان قیر معمولی می باشد بدون اینکه فرآیند اشباع شده و خاصی روی آن صورت بگیرد.
- قیر نفتی دمیده: این نوع قیر با تحت فشار قراردادن قیر نفتی خالص در معرض هوای گرم و حرارت، تولید می شود. درجه نفوذ قیر دمیده نسبت به قیر نفتی کمتر است.
- قیر محلول ۸۵/۲۵: نوع محدودی از قیر است که دارای مصارف مشخص و خاص است. این نوع قیر در حلال های نفتی حل می گردد و به صورت محلول عرضه می گردد.
قیر امولسیون و قیر ام سی از دیگر انواع قیر می باشند که به صورت بشکه ای نیز ارائه می شوند.
خواص قیر بشکه ای
در کنار ویژگی عایق بودن رطوبت و همچنین استفاده به عنوان ماده اصلی در فرآیند های آب بندی، قیر بشکه ای خواص دیگری نیز دارد که عبارتند از:
- ماندگاری و دوام بالا در شرایط دمایی مختلف
- قابلیت حمل و نگهداری راحت
- قابلیت استفاده برای امور جزیی و مختصر
- مقاومت بالا در برابر نیروهای کششی و عدم پاره شدن
- مقاومت بالا در محیطهای خورنده اسیدی و قلیایی
انواع قیر بشکه ای صادراتی همراه با ویژگی های آنها
بسته بندی بشکه ای قیر مرسوم ترین نوع بسته بندی برای صادرات قیر می باشد. زمانی که قیر به صورت بشکه ای بسته بندی می شود باید در محدوده سطح نفوذ خاصی قرار داشته باشد تا بهترین عملکرد را ارائه کند و امکان استفاده از آن به راحتی فراهم باشد. در زیر بهترین قیرهای بشکه ای صادراتی را مرور می کنیم:
۱. قیر ۷۰/۶۰ صادراتی
می توان با اطمینان گفت قیر ۷۰/۶۰ پرفروش ترین قیر ساختمانی و صنعتی است که بازار صادراتی موفقی نیز دارد. کاربرد قیر ۷۰/۶۰ بشکه ای مربوط به مصارف ساختمان سازی، ترمیم جاده ای، آب بندی و عایق کاری سطوح داخلی و بیرونی ساختمان های مسکونی، تجاری، تفریحی و … می شود. سطح نفوذ این نوع قیر متوسط است. همین ویژگی سبب می شود که در شرایط آب و هوایی مختلفی استفاده شود. کار کردن با این قیر راحت است و سطح ماندگاری بالایی دارد.
۲. قیر ۸۵/۲۵ صادراتی
دسته ای از قیرهای محلول است که از ترکیب قیر خالص با حلال های نفتی مانند بنزین یا نفت سفید بدست می آید. درصد ترکیب قیر با حلال از اهمیت بالایی برخوردار است و سبب می شود کیفیت محصول نهایی شرکت های مختلف متفاوت باشد. مهمترین ویژگی قیر ۸۵/۲۵ صادراتی سطح چسبندگی بسیار بالای آن است که سبب می شود در صنایع آسفالت و روکش کشی خیابان کاربرد داشته باشد.
۳. قیر امولسیون صادراتی
مواد امولسیونی سبب می شوند ویژگی های متفاوتی در قیر ایجاد شود. در فرآیند تولید، قیر خالص با درصد مشخصی از مواد امولسیونی و آب ترکیب می شود و محصول توسط پالایشگاه به بازار ارائه می شود. مواد امولسیونی سبب می شود که دو ماده آب و قیر با چگالی متفاوت با هم ترکیب شوند و عدم حل شوندگی قیر در آب برطرف شود. مهمترین ویژگی قیر امولسیون صادراتی ایجاد آلودگی کمتر است. قیر امولسیون به قیر غیر اشتعال پذیر نیز معروف است که به دلیل وجود آب در آن می باشد. خطر آتش سوزی با این نوع قیر در محیط های ساختمانی کاهش می یابد. امولسیون مورد استفاده در این نوع قیر شامل اسید های آلی، نمک آمونیوم و .. می باشند.
قیمت قیر بشکه ای
قیرهای بشکه ای مورد استفاده در صنعت ساختمانی
پرکاربردترین قیرهای ساختمانی قیر بشکه ای ۷۰/۶۰ و قیر امولسیونی می باشد. بسته به اینکه قیر در چه محیطی از ساختمان استفاده می شود باید ویژگی های متفاوتی داشته باشد. قیر آب بندی کف سرویس، استخر و … در معرض آفتاب قرار ندارد، اما قیری که برای تولید ایزوگام استفاده می شود و یا برای آب بندی سقف کاربرد دارد در معرض نور خورشید و سرما می باشد. بنابراین باید متناسب با شرایط جوی در نظر گرفته شود. قیرهایی که سطح روان شوندگی بالایی دارند در مناطق گرم و خشک، کارایی کمتری دارند و بازدهی آنها کم می شود.
قیر ۷۰/۶۰ پر فروش ترین قیر بشکه ای صنعت ساختمانی است.
برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد قیر بشکه ای مناسب با شرایط آب و هوایی منطقه مورد استفاده خود، می توانید با کارشناسان تخصصی ما در تماس باشید.
سوالات متداول
نوع قیر
قیمت هر بشکه
قیر شل بشکه ای با سطح نفوذ ۶۰/۷۰
۲۷/۰۰۰/۰۰۰ ریال
قیر مخلوط بشکه ای با سطح نفوذ ۲۵/۸۵
۲۸/۰۰۰/۰۰۰ ریال
هر بشکه قیر امولسیون
۲۹/۰۰۰/۰۰۰
قیرهای بشکه ای به صورت جزء و حلب های ۱۷ کیلویی
۲/۸۰۰/۰۰۰ ریال تا ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
بشکه هایی که به عنوان واحد فروش در صادرات معرفی می شوند ۲۲۰ لیتری هستند.
در شرایط کنونی هر بشکه قیر ساختمانی با توجه به نوع آن دارای قیمتی در محدوده ۲۵ تا ۳۵ میلیون ریال می باشد.
قیر بشکه ای را می توان برای هر متراژی استفاده کرد و متراژ بالا محدودیتی در کاربرد این نوع قیر ایجاد نمی کند.